Over ons

HET VERHAAL VAN DE DRIE GEZUSTERS


Het verhaal van De Drie Gezusters vertelt je over ons rijke verleden en het ontstaan van deze unieke plek in het centrum van Groningen. 

 

Al in het jaar 1225 werd op deze plek een statig steenhuis gebouwd door de familie Gelkinge. Een steenhuis was een typisch Groningse variant op een burcht. De invloedrijke familie bezat enorme lappen grond in de stad Groningen en het Ommeland.

 

De Gelkingestraat, die zich rechts naast het pand bevindt, draagt daarom nog steeds hun naam. Destijds al, was het pand onderdeel van de vandaag nog steeds zo karakteristieke gevelpartij waaraan menigeen  De Drie Gezusters en bovendien de stad Groningen herkent.   De drie dochters van Peter Stuyvesant IV, een nazaat van de vroegere bestuurder van New York, zouden niet kunnen aarden in de Victoriaanse tijd door de strenge fatsoensnormen en het conservatisme. Op een goed moment namen de dochters hun intrede in het voormalig onderkomen van de Gelkingers. Aan de voet van d’ Olle Grieze maakten zij destijds al kennis met de echte Groningse gastvrijheid.

 

Sindsdien is er veel gezelligheid te bekennen in het karakteristieke pand aan de Grote Markt en dat is door de jaren heen nooit veranderd. Met respect voor onze rijke historie eren wij de dochters vandaag de dag nog steeds en dragen wij vol trots onze naam De Drie Gezusters.

 

Met haar hoge plafonds en spectaculaire kroonluchters ademt De Drie Gezusters de sfeer van weleer. Zowel binnen als op ons verwarmde terras is het mogelijk om gezellig en intiem te genieten van koffie- en theespecialiteiten, ontbijt, huisgemaakt gebak, lunch, borrel en diner.