SPORTS BAR DE GROOTE
GRIET GRONINGEN

 

"Groote Griet ben ik gehieten,
Om wijd en weer kon ik wel schieten,
Ik kreeg een kogel in mijn mond,
Ik schoot hem door de Haarder toren,
En toen nog zeven voet in de grond."

Dit gedichtje komt uit 1672 en het is geschreven door de Groningse bevolking na de overwinning op Bommen Berend. De Groote Griet opende haar deuren in 1976 en is sindsdien een vaste waarde aan de Grote Markt. Ze kende vele gezichten, maar ademde altijd de traditionele kroeg uit. Het interieur is in de jaren niet veel veranderd en de vele barplaten en reclame uitingen getuigen van deze historie. Ze is als een vrouw vol met tatoeages.

Wil je borrelen in het gezelligste stadion van de Groningen? De passie voor sport ademt je al tegemoet als je over de Grote Markt loopt richting de gele luifel. Een gezellig praatje aan de bar en altijd zicht op jouw favoriete sportwedstrijd. Deze geschiedenis van het kanon waarnaar De Groote Griet is vernoemd leeft voort in alle muren van de sportsbar.   

Ben je opzoek naar lekker eten voor een klein budget? Bij Sportsbar de Groote Griet en Café Hoppe ben je aan het goede adres! Zeven dagen per week kun je bij ons terecht voor de Stadshap, het menu vind je hier.

Contactgegevens
Sports Bar De Groote Griet
Grote Markt 37
9711 LV Groningen
info@dedriegezusters.nl
050 - 312 70 41

GG personeel met biertjes.png