sports-bar-groote-griet-groningen.jpg

Sports Bar de Groote
Griet Groningen

 

"Groote Griet ben ik gehieten,
Om wijd en weer kon ik wel schieten,
Ik kreeg een kogel in mijn mond,
Ik schoot hem door de Haarder toren,
En toen nog zeven voet in de grond."

Dit gedichtje komt uit 1672 en het is geschreven door de Groningse bevolking na de overwinning op Bommen Berend. De Groote Griet opende haar deuren in 1976 en is sindsdien een vaste waarde aan de Grote Markt. Ze kende vele gezichten, maar ademde altijd de traditionele kroeg uit. Het interieur is in de jaren niet veel veranderd en de vele barplaten en reclame uitingen getuigen van deze historie. Ze is als een vrouw vol met tatoeages.

Sinds enkele jaren maakt ze furore als de Sports Bar van Groningen. Met elf tv's en twee beamerschermen heeft ze de mogelijkheid om vrijwel alles uit te zenden wat er qua sport te zien is. De Groote Griet leent zich perfect voor een goed gesprek aan de bar met een van de vele speciaalbieren. Dit is dan ook de reden waarom veel stadjers, (internationale) studenten en expats in de Griet vertoeven. Deze enigszins opmerkelijke mengelmoes komt tezamen op een zaterdagmiddag om voetbal te kijken, waar alle competities dwars door elkaar gevolgd worden.

Contactgegevens
Sports Bar De Groote Griet
Grote Markt 37
9711 LV Groningen
sport@dedriegezusters.nl
050 - 312 70 41

Café Hoppe

Café Hoppe is het borrelcafé aan de Grote Markt. Getypeerd door haar smalle pand en rode voorgevel geeft ze een behagen en knus gevoel aan haar gasten. Hier kun je geborgen genieten van een heerlijke borrel op zijn tijd. Café Hoppe speelt graag met licht en geluid. Op deze manier vloeit de avond naadloos over in een voorzichtig dansje. Voordat je het weet zijn de vroege uurtjes aangebroken! Café Hoppe is van alle markten thuis. Zo organiseert ze wekelijks een pubquiz en nodigt ze vaak bandjes uit.

Contactgegevens
Café Hoppe
Grote Markt 37
9711 LV Groningen
info@dedriegezusters.nl
0503127041

cafe-hoppe.jpg
de-drie-gezusters-upstairs-nightlife.jpg

De Drie Gezusters
Upstairs Nightlife

Elke donderdag, vrijdag en zaterdag kun je vanaf 23:00 uur een drankje en dansje doen in de Draaibar, Tikibar, Jägerbar of Blokhut. Op zaterdag kun je jouw jas ophangen bij de garderobe. Alle ruimtes kunnen op basis van beschikbaarheid worden gereserveerd voor een besloten feest, training of cocktailworkshop.

Contactgegevens
De Drie Gezusters Upstairs
Grote Markt 39
9711 LV Groningen
info@dedriegezusters.nl
0503127041

BOUTIQUE Hotel de Doelen

Boutique Hotel De Doelen bevindt zich in hartje centrum onder de Martinitoren. Het hotel biedt al meer dan 200 jaar plek tot overnachting en kenmerkt zich door klassiek ingerichte kamers, majestueuze kroonluchters en een exclusieve uitstraling. Geniet van het fabuleuze uitzicht op de Grote Markt, het Forum en de Martinitoren door de authentieke glas in lood ramen. De receptie is 24/7 geopend. De ideale plek om te overnachten tijdens je verblijf in Groningen!

Contactgegevens
Boutique Hotel De Doelen
Grote Markt 36
9711 LV Groningen
info@hotel-dedoelen.nl
0503127041

hotel-de-doelen.jpg