Sports Bar De Groote Griet

Groote Griet

HET VERHAAL VAN SPORTS BAR DE GROOTE GRIET IS OUD, HEEL OUD:

 

" Groote Griet ben ik gehieten, 

Om wijd en weer kon ik wel schieten, 

Ik kreeg een kogel in mijn mond, 

Ik schoot hem door de Haarder toren, 

En toen nog zeven voet in de grond. "

 

Een gedichtje uit 1672 geschreven door de Groningse bevolking na de overwinning op Bommen Berend. De kroeg, de pub, díe is niet zo oud. Echter, ze is wel de eerste aan de Zuidzijde van de Grote Markt van het voormalig imperium Kooistra. In 1976? Opende ze haar deuren voor de gasten en is sindsdien een vaste waarde aan de Grote Markt. Ze kende vele gezichten, maar ademde altijd de traditionele kroeg uit. Het interieur is in de jaren niet veel veranderd en de vele barplaten en reclame uitingen getuigen van deze historie. Ze is als een vrouw vol met tatoeages.

 

Sinds enkele jaren maakt ze fuore als de Sports Bar van Groningen. Met 11 Tv's en twee beamerschermen heeft ze de mogelijkheid om vrijwel alles uit te zenden wat er qua sport te bedenken valt. Daarnaast heeft ze nimmer haar functie als Public House (Pub) verloren. Een goed gesprek aan de bar met 1 van de vele speciaalbieren, of een in anonimiteit genoten biertje zijn redenen waardoor veel stadjers maar ook (internationale) studenten en expats in de Griet vertoeven. Deze enigszins opmerkelijke mengelmoes komt tezamen op een zaterdagmiddag voetbal kijken, waar alle competities dwars door elkaar gevolgd worden.

 

In haar assortiment dient de Griet zowel het thuis- als wel het internationale publiek. Een breed speciaal bier assortiment van zowel fles als tap met vele internationale toppers, een straf en recht door zee gedestilleerd assortiment en een simpele maar kwalitatief goede maaltijd, zorgen ervoor dat men zich welkom voelt in dit amfitheater van de Sport!

OPENINGSTIJDEN

Maandag t/m woensdag vanaf 17.00 uur 
Donderdag t/m zondag vanaf 12.00 uur


CONTACTGEGEVENS

Sports Bar De Groote Griet

Grote Markt 37

9711 LV Groningen

sport@dedriegezusters.nl

050 - 312 70 41